CORONAVIRUS: ADVIES VOOR KINESITHERAPIE.

AXXON ADVISEERT OM NIET-DRINGENDE KINESITHERAPIEBEHANDELINGEN OP TE SCHORTEN
ZAVENTEM, 16/03/2020 – In het licht van de precaire en snel evoluerende toestand heeft de Belgische beroepsvereniging voor kinesitherapeuten AXXON het standpunt ingenomen om maatregelen te adviseren die een verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen.
Sommige efficiënte beschermingsmiddelen zijn onvoldoende beschikbaar door gebrek aan toelevering. Daarom raden wij de Belgische kinesitherapeuten aan om vanaf maandag 16 maart 2020 enkel nog de noodzakelijke en urgente behandelingen uit te voeren.
De continuïteit van zorg voor een bepaalde patiëntengroep blijft noodzakelijk. Deze noodzakelijke kinesitherapeutische behandelingen moeten één op één uitgevoerd worden met inachtneming van de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen.
Patiënten die de komende weken een afspraak hebben, worden gevraagd de kinesitherapeut telefonisch te contacteren om na te gaan of hun behandeling kan doorgaan. Als de behandeling kan doorgaan, zal de kinesitherapeut de nodige hygiënische informatie verstrekken zodat dit veilig kan doorgaan.
Namens AXXON, Physical Therapy in Belgium
Peter Bruynooghe – Voorziter AXXON, Physical Therapy in Belgium Bernard Laplanche – Voorzitter AXXON, Qualité en Kinésithérapie Dirk Verleyen – Voorzitter AXXON, Kwaliteit in Kinesitherapie

Bron/ Axxon 16/03/2020.

Geef een reactie